TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

27.11.2017 899

 Mustafa Kemal Atatürk´ün milleti için yaptığı devrimlerde en önem verdiklerinden biri de eğitimdi. Bunu kendisi de her fırsatta dile getirmiş ve sözleriyle öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamıştı. Öğretmenlere düşen görevse her daim O´nun izinden yürümektir.                                                                                                                                 Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün Öğretmenlere Verdiği Değeri Gösteren Bazı sözleri:


 *Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.

*Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.

*Öğretmenler!... Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.

*Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.

*Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.

*Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur.

*Öğretmenler!...Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.

*Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız.

*Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…

*Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki toplumu gerçek bir ulus haline getirirler.

 

02-12-2017

 

 

SABAHÇI GRUP 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

 

24 KASIM KUTLAMASININ ARDINDAN ŞARKININ FARKLI VERSİYONUNDA COŞUP EĞLENDİK.